Visió, missió i valors en l’empresa familiar

La família és qui ha de cuidar especialment els valors, la visió i missió de l’empresa. La família és la que impregna de valors l’empresa. És la que defineix el seu tret característic i diferencial, són la base de l’empresa familiar. Però també ha de definir la seva visió i sentit de la missió. Sense aquesta definició serà molt difícil governar en el llarg termini. Aquesta és una decisió de la família, no dels directius de l’empresa. Moltes vegades es creu que és tot el contrari. Però no, és la família qui ha de definir la missió, la visió i els valors. Això no vol dir que els directius no puguin assessorar a la família, però la decisió és d’aquesta.

La família haurà de definir la missió, visió i valors i el Consell d’Administració podrà traduir aquests continguts en les seves tasques de bon govern i en la missió corporativa. En qualsevol cas, ha d’haver una missió externa, la de mercat, i una missió interna de la família, que posi de manifest quins són els objectius de la família propietària i, per tant, que és el que poden esperar els membres d’aquesta família. La família ha de decidir, entre altres coses, quin tipus d’empresa familiar vol. Si vol tenir una empresa de treball familiar, on qualsevol membre de la família té dret a treballar en l’empresa, o si vol tenir una empresa de direcció familiar, on la família es reserva només per ocupar els llocs de direcció, el que implica que la família haurà de proveir de membres amb les capacitats necessàries per assumir llocs directius a l’empresa.

Si vol tenir una empresa de govern familiar i, per tant, la família es reserva per ocupar els llocs de govern com el Consell d’Administració, la qual cosa també implica que la família haurà de proveir membres que aportin una capacitat diferencial en el govern de l’empresa. I, finalment, si desitja ser una empresa familiar d’inversions, el que significa que la família vol ser inversor, comporta que la família ha de prendre decisions en aquest sentit i, per tant, si s’organitza, com veiem més endavant, a través d’una Family Office.

Per consultar més informació sobre aquest assumpte o qualsevol altre relacionat amb les empreses familiars, feu clic aquí.


JDA / SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.