Tinc tants deutes que mai podré pagar. Què puc fer?

Tens tants deutes que creus que mai podràs pagar? Si et trobes en aquesta situació, hauries d’anar a un especialista, perquè la teva situació pot tenir solució.

Des 2015, l’anomenada “Llei de la Segona Oportunitat” regula un procediment perquè les persones que tinguin deutes tan grans que mai podran ser satisfetes, puguin arribar a un acord amb els seus creditors o exonerar.

Podríem posar molts exemples. Pot ser el cas d’un empresari que ha tancat el seu negoci i arrossega quantioses deutes de proveïdors, bancs i entitats públiques. Amb les seves possibilitats actuals, no li va a ser possible, afrontar aquests deutes en molts anys.

La Llei de la Segona Oportunitat li permet que, a través d’un mediador concursal, pugui plantejar un pla de pagaments als seus creditors, en què es poden establir lleves i esperes. Un pla de pagament, ajustat a les possibilitats reals del deutor. És a dir, el pla de pagaments es confecciona, a partir de les possibilitats reals del deutor, no al revés.

Per a això, el mediador concursal s’encarregarà de convocar una reunió i fer arribar a la proposta als creditors. Si no és possible arribar a un acord, llavors el mediador concursal, ha de presentar, davant el Jutjat, en el menor termini possible, un concurs de creditors que, s’anomena “concurs consecutiu”.

El concurs de creditors consistirà bàsicament en el liquidar l’actiu del deutor i el amb fruit d’aquest satisfer, fins on arribi, el passiu o deutes. Si és un deutor de bona fe, un cop superada aquesta fase, pot demanar a el jutge, que li exoneri de la resta dels deutes que hagin pogut ser cobertes. D’aquesta manera, el nostre empresari podrà obrir un altre negoci, o acceptar un treball per compte d’altri, sense que es vegi assetjat per embargaments que tallin els seus ingressos.

Hi ha molts casos com aquest, però la regla general és, que si per diferents circumstàncies s’ha arribat a una situació d’insolvència i impossibilitat de fer front els deutes, hi ha un mecanisme, a través del qual, es pot regularitzar aquesta situació i així donar l’oportunitat i tornar a començar sense la llosa de situacions anteriors.

 

JDA / SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.