Salaris i edat a Espanya

El gràfic Salaris vs. Edat mostra la distribució salarial segons rangs d’edat. Les corbes indiquen el pes acumulat de cada nivell salarial. A l’eix d’abscisses s’indica el salari, i a l’eix d’ordenades vertical el percentatge acumulat.

Seguint, per exemple, la corba més baixa, referent als salaris de les persones que tenen ara entre 55-64 anys, es pot llegir que els assalariats amb ingressos inferiors a 655 euros no arriben al 10% d’aquest grup d’edat, un 20% que tenen salaris propers als 972,8 euros; la meitat està al voltant dels 1.837,5 euros, i aproximadament el 70% té salaris inferiors a 2.625 euros. La fletxa recull el tall de totes les distribucions al nivell del 50% de les dades, així el 50% dels individus que ara tenen entre 35 i 44 anys tenen un salari inferior a 1700 euros.

Doncs bé, la corba del grup 25-34 anys no manté el mateix patró que les anteriors, però el problema s’agreuja en la corba de la població més jove en la qual més del 95% té salaris inferiors als 2.173,5 euros. La meitat dels joves amb edat inferior a 24 anys, no arriba als 1000 euros, però, a més, la corba d’aquest col·lectiu és còncava respecte a l’eix d’abscisses. La qual cosa ens permet constatar un canvi en l’estructura salarial que s’ha produït en els últims anys. A més, els assalariats en edat de tenir descendència poden veure desanimats, ja que més del 64% dels assalariats amb edats inferiors als 45 anys, tenen salaris que no arriben als 1.600 euros bruts / mes[1]

[1] S’havia comprovat que més d’un 94% dels naixements s’explica per l’evolució del nombre de cotitzants, a major nombre més naixements.Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.