Publicada la nova Llei de l’ingrés mínim vital amb millores

Al BOE del 21 de desembre de 2021 s’ha aprovat definitivament la Llei de l’ingrés mínim vital (IMV), que fins ara es regia pel Reial decret llei 20/2020, que introdueix algunes millores aplicables des de l’1 de gener de 2022, entre les quals destaquen, la inclusió d’un ajut per fill a càrrec d’entre 50 i 100 euros mensuals per a les famílies que es beneficiïn de la prestació. Es tracta d’una quantia que varia segons les edats dels menors: 100 euros mensuals per cada infant menor de tres anys, 70 euros per cada fill entre tres i sis anys i 50 euros al mes per a aquells que tinguin entre els sis anys fins a la majoria d’edat.

Al BOE del 21 de desembre de 2021 s’ha publicat definitivament la Llei de l’ingrés mínim vital (IMV), que fins ara es regia pel Reial decret llei 20/2020.

En el tràmit parlamentari, s’han introduït millores que s’aplicaran a partir de la seva entrada en vigor, l’1 de gener de 2022. Una d’elles és el complement d’ajut a la infància, que arribarà als beneficiaris de la prestació amb menors a càrrec, però també a altres famílies de rendes baixes, ja que s’elevaran els llindars de renda garantida i patrimoni establerts per a cada tipologia de llar.

Dins de les millores incloses en el tràmit parlamentari aplicables a partir de gener de 2022, podem destacar les següents:

– Complement d’ajut a la infància, que arribarà als beneficiaris de la prestació amb menors a càrrec, però també a altres famílies de rendes baixes, ja que s’elevaran els llindars de renda garantida i patrimoni establerts per a cada tipologia de llar.

Aquest complement serà de 100 euros per llar al mes en el cas d’infants de 0 a 3 anys; de 70 euros al mes per cada nen entre 3 i 6 anys i de 50 euros al mes per cada menor d’entre 6 i 18 anys i el rebran les llars que compleixin dos requisits: aquelles que no superin el 300 % de la renda garantida de l’IMV per a la seva mena de llar i que no superin el 150 % del llindar de patrimoni corresponent a la seva mena de llar. És a dir, el cobraran els actuals perceptors de l’IMV amb menors a càrrec seu i altres llars de rendes baixes, però no en pobresa extrema.

– Cobertura de col·lectius més vulnerables. A més, s’han introduït millores per ampliar la cobertura de col·lectius més vulnerables, com els joves que han estat sota la tutela de les entitats públiques. També s’han igualat les condicions de les famílies monoparentals amb quatre o més fills o menors a càrrec; les persones amb discapacitat (superior al 65 %) rebran un complement del 22 % per a la unitat de convivència i, per acabar, s’ha exceptuat del còmput de rendes les prestacions que reben les persones per dependència i les prestacions o subsidis per desocupació.

– Reducció del termini d’antiguitat de la unitat de convivència de 12 a 6 mesos. També es facilita l’accés a través d’altres mesures, com la reducció del termini d’antiguitat de la unitat de convivència de 12 a 6 mesos per accedir a la prestació. En el cas dels titulars menors de trenta anys, s’ha rebaixat de 3 a 2 anys el requisit d’acreditació de vida independent per sol·licitar la prestació.

– Sol·licitar la prestació amb els ingressos de l’any en curs i s’han elevat els llindars de renda i patrimoni per aquests casos. Entre les millores, s’ha convertit en permanent la possibilitat de sol·licitar la prestació amb els ingressos de l’any en curs i s’han elevat els llindars de renda i patrimoni per a aquests casos, amb la finalitat que l’IMV sigui més sensible a les situacions de pobresa sobrevinguda.

Cal recordar que fa poc que s’ha posat en funcionament el registre de mediadors de l’ingrés mínim vital, per permetre que les entitats col·laboradores puguin acreditar la idoneïtat de potencials beneficiaris de la prestació. Amb aquesta mesura, es permet a les entitats del tercer sector d’acció social, les ONG, de col·laborar en la gestió de l’IMV, prèvia inscripció en aquest registre, una altra mesura amb la qual el Ministeri pretén ampliar el nombre de beneficiaris de la prestació.

COMPLEMENT D’AJUT PER A LA INFÀNCIA

Per a qui?

Beneficiaris de l’ingrés mínim vital amb menors a càrrec

Famílies de rendes baixes amb menors a càrrec (fins a tres vegades el llindar de l’IMV)

Quines quantitats?

100 euros per llar al mes en el cas d’infants de 0 a 3 anys

70 euros al mes per cada infant de 3 a 6 anys

50 euros al mes des dels 6 anys fins a la majoria d’edat

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

 

 

JDA/SFAI

Consulti els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.