Nou accés al subsidi per a més grans de cinquanta-dos anys als treballadors fixos discontinus

Amb aquesta mesura s’equiparan en les condicions i drets a la resta de treballadors per compte d’altri del règim general de la Seguretat Social protegits per la contingència de desocupació.

L’informem que al Reial decret llei 3/2022, de l’1 de març (BOE de 2 de març), i amb efectes des del 2 de març, es recull un conjunt de mesures socials que tenen per objecte evitar situacions de desprotecció en col·lectius vulnerables, entre elles aquesta nova mesura per als treballadors més grans de cinquanta-dos anys que es trobin sense ocupació després d’haver signat un contracte de caràcter fix-discontinu que beneficiarà sobretot aquells que tinguin períodes d’activitat inferiors a sis mesos, i que es quantifiquen en uns 18.000 treballadors al mes. Aquest col·lectiu rebrà un subsidi de 463 euros al mes fins que es jubilin.

Per acabar, cal tenir en compte que, com estableix la disposició transitòria quarta del Reial decret llei 3/2022, els apartats 2 i 3 d’aquest article 280 de la LGSS, en la redacció vigent abans del 2 de març de 2022 (data d’entrada en vigor del RDL 3/2022), mantindran la seva aplicació per als subsidis dels treballadors fixos discontinus el fet causant dels quals (moment en què es compleixi el termini d’espera d’un mes o es produeixi la situació legal de desocupació) hagi tingut lloc abans d’aquesta data.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

 

Consulti els nostres serveis aquí.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.