Els concursos de creditors es disparen a l’agost

Segons dades d’Axesor, els concursos de creditors van créixer a l’agost un 226,3% interanual, en paral·lel a una caiguda generalitzada de l’activitat emprenedora que es va reduir en 8,84% enfront del mateix mes de 2018.

Aquest augment dels concursos de creditors es passa a l’augment del 2,09% registrat al juliol, sent el nombre total de concursos instats a Espanya, entre gener i agost de 3007, un 11,87% enfront del mateix període de 2018.

Les insolvències es van disparar a l’agost en deu dels 20 sectors en què Axesor divideix l’activitat econòmica del país, en set d’ells per sobre fins i tot del 100%. Entre ells hi ha quatre essencials per a l’economia espanyola: l’augment interanual dels concursos en la indústria manufacturera va ser del 416,67%, en el comerç van créixer un 330%, en l’hostaleria es van incrementar un 320% ia la construcció ho van fer un 253,85%.

Per comunitats, Madrid es va situar al capdavant, tant per nombre d’insolvències com per augment interanual, sent la segona la Comunitat de Catalunya, encara que aquesta Comunitat es manté al capdavant en l’acumulat entre gener i agost. Paral·lelament, el nombre d’empreses noves va caure un 8,84% menys que el mateix període de l’any anterior.

La Comunitat de Madrid, amb 1.300, es va mantenir a l’agost al capdavant per nombre de noves empreses, tot i que aquesta xifra va anar un 12,87% menor a la del mateix mes de 2018. El va seguir Catalunya amb 1.101, 1 13,10% interanual menys. Aquestes dues regions concentren el 41,08% de les noves empreses creades a l’agost, però encara que aquesta xifra segueix sent alta, ha caigut 4,52 punts respecte a juliol.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.