Family Office

Algunes famílies empresàries, a l’arribar a un determinat patrimoni empresarial o, en altres casos, arran de la venda de la seva empresa industrial, han de gestionar un patrimoni financer o immobiliari amb la missió de preservar-a través d’una gestió eficient.

En la majoria dels casos, la composició de la família s’estructura en diferents branques amb major nombre de membres al trobar-se en segona o tercera generació, sent a més necessari la separació de la gestió empresarial de la propietat.

Segons Ivan Langsberg, en el seu llibre Succeeding Generations, “el Family Office és una unitat

operativa independent que, dins dels instruments per gestionar la relació entre família i negoci, permet a la família invertir la seva riquesa com una sola unitat, alhora que augmentar el seu poder d’adquisició i optimitzar els costos de la gestió financera des d’una òptica de planificació centralitzada “.

Un altre autor, John Ward en Family Values ​​and Value Creation (JL Ward, J. Tàpies) defineix el Family Office com “una organització professional dedicada a la gestió del patrimoni familiar i els assumptes familiars que està avui dia redefinint l’art de la gestió patrimonial efectiva en famílies empresarials que posseeixen gran visió a llarg termini i un fort sentit de propòsit i valor ‘de les seves fortunes “.

Els Family Office es dediquen bàsicament a:

– Gestionar actius no adscrits al negoci principal

– Definir objectius concrets. Pot ser des d’una guardiola a una empresa d’inversions.

En qualsevol cas, ha d’oferir a la família:

– Seguretat econòmica

– Economies d’escala, podent, per grandària, accedir, a circuits privilegiats d’inversió

– Facilitar fons als membres

– Dotar un sistema de beques

– Dotar fons a activitats filantròpiques

Els dos objectius fonamentals d’un Family Office, són:

– La gestió patrimonial i financera des de l’eficàcia financera-fiscal

– La bona organització familiar on la família pugui rebre rendes i s’organitzi per a una adequada presa de decisions.

El funcionament del Family Office s’ha de fonamentar sobre l’estratègia d’inversió i risc que assenyali el Consell de Família.

Per al seu correcte funcionament, cal una estructura de personal que sigui liderat per un professional independent contractat a l’efecte. Aquest professional pot ser familiar, encara que habitualment no ho és. L’estructura jurídica pot ser una societat limitada, tot i que no cal que sigui la societat capçalera de el grup.

En definitiva, aquest instrument és eficient per a aquelles famílies que són capaços de separar amb claredat les decisions industrials de les patrimonials i financeres amb l’objectiu de preservar el patrimoni obtingut.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.