El salari mínim interprofessional pujarà 15 euros en 2021

El Ministeri de Treball i Economia Social i els responsables de les organitzacions sindicals CCOO i UGT han arribat a un acord per incrementar el salari mínim interprofessional (SMI) en 2021 fins als 965 € mensuals. La pujada s’aplicarà de manera retroactiva des de l’1 de setembre de 2021.

El Ministeri de Treball i Economia Social i els responsables de les organitzacions sindicals CCOO i UGT han arribat a acord per incrementar el salari mínim interprofessional (SMI) en 2021 fins als 965 € mensuals.

La pujada acordada, per un import de 15 euros mensuals (entorn de l’1,6%) s’aplicarà des de l’u de setembre de 2021. Amb aquesta nova pujada, la segona des de l’inici de la legislatura, el Govern i els sindicats avancen en el compromís perquè l’SMI, mitjançant la seva progressiva revisió en 2022 i 2023, arribi al 60% del salari mitjà abans de la fi de la legislatura, tal com determina la Carta Social Europea subscrita per Espanya.

El dictamen de la Comissió Assessora per a l’Anàlisi del Salari Mínim Interprofessional proposava una forquilla per a incrementar-lo entre 12 i 19 euros mensuals, amb un valor central de 15 euros en 2021 per arribar, progressivament, fins a un màxim de 1.049 euros mensuals en 2023.

Aquesta novetat està pendent de publicació al BOE. L’informarem quan surti publicada la norma que reguli la pujada de l’SMI.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

 

JDA/SFAI

Consulti els nostres serveis aquí.Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.