Tributació al IRPF del rescat d’un pla de pensions quan no de efectuar la reducció en el moment de l’aportació

La interpretació de l’article 17.1 LIRPF, sobre rendiments íntegres de la feina, comporta que la quantitat percebuda en concepte de rescat d’un pla de pensions constitueixi rendiment de la feina gravat per l’IRPF en l’exercici de la seva obtenció. El fet que l’article 51.6 LIRPF res especifiqui respecte dels supòsits en què, podent fer-ho, el partícip no va reduir de la base imposable de l’impost quan va efectuar les aportacions a el pla, no autoritza a concloure, que tal reducció ja no es pugui portar a terme posteriorment en el moment de rebre el rescat, ja que suposaria una doble imposició no delimitada per la llei.

El Tribunal Suprem en la Sentència 1457/2020 de 5 Nov. 2020, estima el recurs de cassació interposat contra Sentència de l’TSJ de Galícia, casant i anul·lant, per al seu lloc, estimar el recurs contenciós-administratiu formulat contra la resolució desestimatòria de l’TEAR Galícia relativa a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, exercici 2012, i declarar la resolució nul·la per no ser conforme a dret.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.