Clàusula de salvaguarda de les pensions de jubilació

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions prorrogarà un any amb efectes des de l’1 de gener la aplicació de la normativa prèvia a la Llei 27/2011, de l’1 d’agost, d’actualització, adequació i modernització de el Sistema de la Seguretat Social per determinats col·lectius que van veure extingida la seva relació laboral abans de 2013 i no van poder incorporar-se a una feina després. Es manté així l’anomenada “clàusula de salvaguarda”, els efectes finalitzaven al 31 de desembre de 2020.

D’aquesta manera, es garanteixen els requisits i condicions anteriors a la Llei 27/2011 per a la jubilació d’aquelles persones la relació laboral s’hagi extingit abans de l’1 d’abril de 2013. Aquesta situació està condicionada al fet que després d’aquesta data cap d’aquestes persones hagi estat inclosa en algun règim de la Seguretat Social.

També poden acollir-se les persones amb relació laboral suspesa o extingida com a conseqüència de decisions adoptades en expedients de regulació d’ocupació, o per mitjà de convenis col·lectius de qualsevol àmbit, acords col·lectius d’empresa, així com per decisions adoptades en procediments concursals, aprovats, subscrits o declarats amb anterioritat a 1 de abril de 2013.

A més, es manté el dret d’opció, és a dir, aquestes persones poden optar per la legislació ara vigent.

Amb aquesta mesura, es busca protegir a aquells treballadors que van sortir del mercat laboral a edat avançada sense haver pogut reprendre la seva carrera professional i amb la consegüent afectació directa en les seves cotitzacions i prestacions.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.