Tarifa plana per autònoms societaris

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), ha decidit modificar el criteri que venia aplicant pel qual es denegava l’accés a la tarifa plana per alta en el RETA als autònoms societaris, després de tres sentències de Tribunal Suprem (TS) en les que s’establia que no es podia impedir l’aplicació dels beneficis en la cotització que preveu l’article 31 de la Llei 20/2007, de l’Estatut del Treballador Autònom, als treballadors autònoms que ostenten la condició de socis de societats mercantils capitalistes.

En el document 252 / 2020-1.1 emès per la Subdirecció General d’Ordenació i Impugnacions, s’esmenten les tres sentències de l’Alt Tribunal que han obligat a la TGSS a canviar el criteri aplicat fins al moment, de manera que es permeti als treballadors autònoms socis de societats mercantils capitalistes, ja sigui de societats limitades o anònimes, accedir als esmentats beneficis i, en conseqüència, respecte dels recursos d’alçada que s’haguessin formulat sobre aquesta qüestió i que estiguin pendents de resoldre, procedirà a dictar resolució estimatòria dels mateixos.

Així mateix, respecte de les resolucions que ja siguin fermes en via administrativa, ja sigui perquè no es van impugnar en el seu moment o perquè hagués recaigut resolució desestimatòria dictada en alçada, que haguessin impedit l’aplicació d’aquests incentius, es podran revisar si els interessats ho sol·liciten expressament.

No obstant això, el termini per a sol·licitar una possible devolució de la quota d’autònom societari prescriurà als quatre anys des del primer pagament. Per tant, només podran ser reclamada pels autònoms que es van donar d’alta després de setembre de 2016.

Recordem que la Tarifa Plana va entrar en vigor el febrer de 2013 i suposa una reducció de la quota RETA fins als 60 euros mensuals, en lloc dels 286,15 euros que constitueixen la quota mensual mínima en 2020. Durant els 12 primers mesos es paga una quota fixa de 60 euros, els sis següents es redueix l’import de la base de cotització en un 50% i els últims sis amb un 30%.

Inicialment, aquest incentiu, únicament, es podia aplicar per a autònoms menors de 30 anys, però a partir de l’1 d’octubre de 2013, es va ampliar a tots els autònoms de nova creació, sempre que no fossin autònoms societaris.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.