S’haurà ser més acurat amb els programes de comptabilitat a partir de 2021

Els programes informàtics actuals que permeten anul·lar un seient, fer-lo desaparèixer i substituir-lo per un altre, sense deixar rastre o traçabilitat de l’anterior no va si pot ser amb el Projecte de Llei de Mesures de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal que està en fase de tramitació però que amb seguretat entrarà en vigor el proper any.

Això s’aconseguirà afegint un nou punt a l’art. 29 de la Llei general tributària de manera que els programes informàtics han de garantir “la integritat, conservació, accessibilitat, llegibilitat, traçabilitat i inalterabilitat dels registres, sense interpolacions, omissions o alteracions de les que no quedi la deguda anotació en els sistemes mateixos” .

I aquesta obligació s’imposa als “productors, comercialitzadors i usuaris, dels sistemes i programes informàtics o electrònics”.

I per finalitzar, es considerarà infracció tributària greu la fabricació, producció, comercialització i tinença de sistemes informàtics que no compleixin les especificacions exigides.

Recordem, finalment, que el Codi de Comerç ens imposa que un cop anotat un seient, si posteriorment es detecta un error en el mateix, la forma de corregir-lo és fent un contra seient per anul·lar-lo, i després el seu registre correcte en el moment que es detecti, deixant d’aquesta manera, un rastre o traçabilitat de l’error.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.