Llei de la Segona Oportunitat

Llei de la Segona Oportunitat 0

JDA/SFAI compta amb un equip multidisciplinari experimentat en gestió de concursos de creditors. Som referents en el desenvolupament de solucions jurídiques per resoldre rapidament  els interessos dels nostres clients.

La Llei de la 2ª Oportunitat de les persones físiques estableix que aquelles persones que no hagin pogut fer front els seus deutes tinguin un procediment per a exonerar la part que no hagi pogut satisfer i així tenir una segona oportunitat per constituir el seu futur sense l’amenaça de les deutes del passat.

La reforma de la Llei concursal a través de la Llei 25/2015, de 28 de juliol, incorpora la possibilitat d’acordar el benefici de l’exoneració del passiu insatisfet. De manera que a partir d’aquesta exoneració deixaria de ser d’aplicació l’article 1911 del Codi Civil, en virtut del qual el deutor respon de les seves obligacions amb tots els seus béns presents i futurs.

L’exoneració del passiu insatisfet l’ha de sol·licitar el deutor un cop s’hagi declarat la conclusió el concurs, bé per liquidació, bé per insuficiència de la massa activa.

S’exigeix ​​que el deutor sigui de bona fe per evitar que l’exoneració esdevingui un instrument per eludir responsabilitats, i s’estableixen quatre requisits per a això:

 1. Que el concurs no hagi estat declarat culpable (excepte que hagi estat declarat culpable per incompliment del deure de sol·licitar la declaració de concurs).
 2. Que el deutor no hagi estat declarat per sentència ferma en els deu anys anteriors a la declaració delconcurs, per delictes contra el patrimoni, ordre socioeconòmic, fent pública, seguretat social o drets dels treballadors.
 3. Que el deutor hagi celebrat o intentat un acord extrajudicial de pagaments.
 4. I que hagi satisfet la totalitat dels crèdits contra la massa, la totalitat dels crèdits concursals privilegiats i si no ha intentat un acord extrajudicial previ, al menys un 25% de l’import dels crèdits concursals ordinaris.

Beneficis

El rànquing Expansió 2021 ens considera un dels millors bufets d'advocats a Espanya.

Especialistes en l'àmbit concursal.

T'ajudem a trobar una solució a la teva situació deutora.

Per a qui?

Per a persones físiques en situació de concurs de creditors.

Llei de la Segona Oportunitat 1

  INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES


  Responsable:
  JDA Expert LegalTax, S.L.P.;
  Finalitat:
  Finalitat 1: Atendre el seu contacte;
  Finalitat 2: L'enviament de comunicacions comercials inclòs per correu electrònic o mitjans de comunicació electrònica equivalents.
  Legitimació:
  La base legal per al tractament de les seves dades és l'obtenció del seu consentiment;
  Destinataris:
  Empreses de el grup amb motiu de la correcta prestació dels serveis i de l'atenció a persones de contacte, així com per a temes administratius i de control intern;
  Drets:
  Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets que s'expliquen en la informació addicional;
  Informació addicional:
  Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web:
  https://www.jda.es/protecciondatos/contactos


  Subscriu-te a la nostra newsletter

  Informació bàsica sobre Protecció de dades
  Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.