Responsabilitat subsidiària davant de la davant de l’Hisenda Pública de totes les persones que formen el consell d’administració

El Tribunal Econòmic-Administratiu Central, en la seva Resolució de el passat 19 de Oct. Rec. 492/2018 resol que la responsabilitat subsidiària dels administradors de les societats, prevista en el paràgraf primer de l’apt. 1 de l’article 40 de la LGT, és personal i solidària entre si, sense que l’existència de Consellers-Delegats eximeixi de responsabilitat als altres administradors que haguessin incomplert les seves obligacions tributàries.

El TEAC, en aquesta Resolució, indica que la delegació de facultats no priva el Consell de les seves facultats d’administració, ni suposa per a ell desvinculació de l’activitat de gestió, sobre la qual manté un ampli poder, sinó que, per contra, conserva competència concurrent amb la de l’òrgan delegat, i per tant pot substituir aquest en el compliment dels actes compresos en les funcions delegades.

Per això, totes les persones que formen el consell d’administració tenen el mateix nivell de responsabilitat i la circumstància que s’hagi nomenat un Conseller Delegat no configura a aquest com a únic responsable dels deutes i sancions de la societat enfront de la Hisenda Pública, sinó que és responsable subsidiari a l’igual que la resta dels consellers.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.