Punts clau en la declaració de l’impost sobre el patrimoni

La Llei orgànica 5/2021 ha derogat, amb efectes des del 24 d’abril l’article del Codi Penal que castiga amb la pena de presó d’un any i nou mesos fins a tres anys o amb la pena de multa de divuit mesos a vint-i-quatre mesos als qui actuant en grup o individualment, però d’acord amb uns altres, coaccionessin altres persones a iniciar o continuar la vaga.

L’informem que al BOE del dia 23 d’abril s’ha publicat la Llei orgànica 5/2021, de 22 d’abril, de derogació de l’article 315 apartat 3 del Codi Penal sobre el delicte de coaccions específic per fer vaga.

En el marc dels delictes contra els drets dels treballadors, la conducta tipificada en l’article 315.3 del Codi Penal constituïa la coacció als treballadors que no desitjaven fer vaga, configurant-se com un delicte de convergència en exigir el requisit d’actuar en grup o individualment però d’acord amb d’altres, element que determinava que aquest delicte estigués penat més greument pena, que el delicte genèric de coaccions de l’article 172. Si bé la Llei orgànica 1/2015, de 30 de març, per la qual es modifica el Codi Penal, mitigava la resposta punitiva de la llei, no donava una resposta proporcionada, ni afegia res de nou ni necessari atesa la finalitat que la norma atenia, per això, Llei orgànica 5/2021, de 22 d’abril, deroga l’esmentat apartat.

D’aquesta manera la Llei orgànica 5/2021 deroga l’article del Codi Penal que castiga amb la pena de presó d’un any i nou mesos fins a tres anys o amb la pena de multa de divuit mesos a vint-i-quatre mesos als qui actuant en grup o individualment, però d’acord amb d’altres, coaccionessin altres persones a iniciar o continuar la vaga.

La derogació del precepte afectat, article 315.3 del Codi Penal, emmarcat en el títol relatiu als delictes contra els drets dels treballadors, va entrar en vigor el 24 d’abril de 2021.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.