Publicat el calendari de festes laborals per a l’any 2024

Al BOE del dia 27 d’octubre s’ha publicat la Resolució de 23 d’octubre de 2023, de la Direcció General de Treball, per la qual es publica la relació de festes laborals per a l’any 2024, d’àmbit nacional, de comunitat autònoma i de les ciutats de Ceuta i Melilla. Enguany tindrem un total de dotze dies festius, nou comuns per a tota Espanya, als quals cal sumar dos de locals fins a un total de catorze dies festius.

Al BOE del dia 27 d’octubre s’ha publicat la Resolució de 23 d’octubre de 2023, de la Direcció General de Treball, per la qual es publica la relació de festes laborals per a l’any 2024, d’àmbit nacional, de comunitat autònoma i de les ciutats de Ceuta i Melilla. Amb això, es facilita el coneixement en tot el territori nacional del conjunt de les festes laborals.

Es publiquen tant:

 • Les festes d’àmbit nacional, retribuïdes i no recuperables no substituïbles per les comunitats autònomes (CCAA)
 • Les festes que les comunitats autònomes poden triar entre celebrar en el seu territori o substituir-les per altres (que per tradició els siguin pròpies).
 • Dues són triades per cada ajuntament.

Per a l’any 2024 els festius nacionals són:

 • 1 de gener (Cap d’Any).
 • 6 de gener (Epifania del Senyor).
 • 29 de març (Divendres Sant).
 • 1 de maig (Festa del Treball).
 • 15 d’agost (Assumpció de la Mare de Déu).
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya).
 • 1 de novembre (Tots Sants).
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució).
 • 25 de desembre (Nativitat del Senyor).

Amb caràcter addicional a aquests festius de caràcter nacional (retribuïts i no recuperables), les comunitats autònomes fixen altres dies festius, que figuren en el calendari annex a la Resolució (entre ells, el 6 de gener que ha estat establert per totes les comunitats autònomes).

Entre les facultats reconegudes a les comunitats autònomes es troba també la possibilitat de substituir el descans del dilluns següent a les festes nacionals que coincideixen en diumenge per la incorporació d’unes altres que els siguin tradicionals, així com l’opció de celebrar Sant Josep (19 de març) o Sant Jaume (25 de juliol) en el seu corresponent territori.

Així, el 9 de desembre (dilluns següent a la Immaculada Concepció) serà festa a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia i Melilla; el dijous 25 de juliol (Sant Jaume) només serà festiu a Cantàbria, Galícia, Madrid, Navarra i País Basc, i el dimarts 19 de març (Sant Josep) només serà festa a Múrcia i la Comunitat Valenciana.

A aquests festius s’afegiran els festius de caràcter local que seran fixats pels ajuntaments.

A continuació pot consultar el quadre general de festes laborals 2024:

Descarregui l’arxiu relacionat:

https://boe.es/boe/dias/2023/10/27/pdfs/boe-a-2023-22014.pdf

Elaboració del calendari laboral

Així mateix, els recordem que d’acord amb l’article 34.6 de l’Estatut dels Treballadors l’empresa haurà d’elaborar anualment el calendari laboral, que haurà de contenir la jornada de treball establerta en conveni, així com els períodes mínims de descans diari i setmanal previstos i la distribució anual dels dies laborals i festius, amb l’obligació de tenir-ne un exemplar exposat en un lloc visible de cada centre de treball.

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.