Projecte de programa d’activació per a l’ocupació

El Ministeri de Treball ha iniciat la negociació amb els agents socials per establir una nova regulació de les polítiques actives d’ocupació. El Govern subvencionarà amb 4.000 euros cada contracte indefinit i a temps complet que realitzin les empreses, segons es desprèn de l’esborrany de Reial Decret pel qual es regulen els programes comuns d’activació per a l’ocupació de el Sistema Nacional d’Ocupació.

En l’esborrany de Reial Decret presentat als agents socials, es regulen els programes comuns de polítiques actives d’ocupació que tenen per objectiu millorar les possibilitats d’accés a l’ocupació, per compte d’altri o propi, de les persones aturades, el manteniment de l’ocupació i la promoció professional de les persones ocupades i el foment de l’esperit empresarial i de l’economia social.

El projecte de Reial Decret estableix que la contractació indefinida inicial es pot subvencionar amb 4.000 euros quan el contracte se celebri a temps complet. Aquesta quantia podrà incrementar-se fins als 4.500 euros si la persona contractada és dona, major de 45 anys en el cas de les persones amb discapacitat o pertanyent a qualsevol altre col·lectiu vulnerable que determini el Servei Públic d’Ocupació.

A més, la subvenció serà de 5.500 euros (6.000 en el cas de dones, majors de 45 anys discapacitats o col·lectius vulnerables) si les persones contractades són participants en programes integrals d’ocupació que siguin perceptors de prestació o subsidi per desocupació o el Ingrés Mínim Vital , o si són persones amb discapacitat demandants d’ocupació i serveis no ocupades inscrites al Servei Públic d’ocupació.

D’altra banda, l’import ascendirà a 7.000 euros (7.500 euros en alguns casos) quan es contracti a persones amb discapacitat que presenten més dificultats d’accés al mercat de treball, persones participants en itineraris d’inserció desenvolupats en el marc de el programa d’inclusió laboral de persones en risc d’exclusió, dones considerades especialment vulnerables, dones víctimes de violència de gènere, majors de 45 anys que siguin aturats de llarga durada o persones pertanyents a altres col·lectius que determinin els serveis públics d’ocupació.

A més, l’esborrany de Reial Decret estableix que totes aquestes subvencions podran incrementar-se en fins a 2.000 euros addicionals quan la contractació indefinida es realitzi per un autònom o per una cooperativa o societat laboral que contracti al seu primer empleat.

Per rebre aquests ajuts, serà imprescindible que aquestes contractacions suposen la creació d’ocupació neta a l’empresa i no s’utilitzin per substituir treballadors. I si la jornada no és a temps complet la quantia de l’incentiu es retallarà en la mateixa proporció, sempre sent com a mínim una jornada de el 50% de la completa.

D’altra banda, el text diu que la transformació de temporals en indefinits, inclosos els contractes formatius, se subvencionarà amb fins a 4.000 euros, xifra que augmentarà fins als 5.500 euros si la transformació es realitza a treballadors amb discapacitat.

També s’explica que, en els supòsits de contractació a temps parcial, la quantia de la subvenció es reduirà proporcionalment en funció de la jornada establerta, sense que aquesta pugui ser inferior a l’50% de la jornada a temps complet d’una persona treballadora comparable.


JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.