Primera convocatòria del programa “Generació Digital Pimes”

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat al BOE les bases reguladores i les primeres convocatòries del programa Generació Digital Pimes. Un paquet d’ajuts de fins a 356 milions d’euros destinats a la formació en digitalització de pimes i emprenedors.

L’informem que el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat al BOE del passat dissabte 12 de novembre les bases reguladores i les primeres convocatòries del programa Generació Digital Pimes.

Es tracta de les següents disposicions:

  • Ordre ICT/1081/2022, de 7 de novembre, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al programa «Generació Digital Pimes: persones d’equips directius i qualificació de persones ocupades en Pimes», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i es procedeix a la seva convocatòria l’any 2022.
  • Ordre ICT/1080/2022, de 7 de novembre, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions del programa «Generació Digital: Agents del Canvi», i es procedeix a la seva convocatòria l’any 2022, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Es tracta d’un paquet d’ajuts de fins a 356 milions d’euros fins a 2025, perquè els autònoms i els seus treballadors adquireixin habilitats digitalitzadores per als seus negocis. Cada alumne disposarà de 2.600 euros.

Es tracta d’un pla que s’executa en paral·lel al kit digital. En aquest cas, les subvencions no estan destinades a facilitar l’accés a eines de ciberseguretat, processos o màrqueting, sinó que el total del seu pressupost està destinat a formació per a millorar les habilitats digitalitzadores dels autònoms que tinguin una pime i els empleats dels seus negocis.

Objectius de l’ajut

Es pretén oferir els coneixements i habilitats necessàries per a:

  • Impulsar la transformació digital de les seves empreses.
  • Disminuir la bretxa digital per qüestions de gènere.
  • Dotar al teixit empresarial de talent.
  • Mostrar com la tecnologia impacta en els negocis, permetent situar al client en el centre i donar solució a les seves necessitats.
  • Oferir als futurs “agents del canvi” els coneixements i habilitats necessàries per a la seva incorporació o requalificació en el mercat laboral.

Destinataris dels ajuts

Les empreses formatives són les beneficiàries dels ajuts contemplats en el pla Generació Digital Pimes. La Fundació EOI, adscrita al Ministeri d’Indústria, és l’entitat encarregada de seleccionar-les i atorgar un “bo de formació” als autònoms, directius i empleats de les pimes que el sol·licitin. Aquest bo servirà per remunerar les organitzacions formatives acreditades.

Aquesta primera convocatòria només està dirigida a pimes amb deu treballadors o més. No obstant això, durant els següents mesos es publicaran les convocatòries per a empreses amb nou empleats o menys.

L’EOI serà l’encarregada de gestionar la inversió prevista. Pròximament, aquesta entitat obrirà un període de preinscripció per a pimes, directius, empleats i aturats que obtindran un “bo formació” amb el qual es remunerarà les entitats formadores que l’Administració autoritzi. El funcionament serà molt similar a l’establert per al kit digital.

L’EOI és una fundació del sector públic estatal adscrita a la Secretaria General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), que es dedica a formar professionals, produir i difondre coneixement i oferir serveis de valor a empreses, emprenedors i administracions, en els valors d’una economia oberta, social, verda i digital.

Import de l’ajut

Tal com s’especifica en la norma, l’aportació dinerària per cada alumne ascendirà a 2.600 euros. A més, els programes de formació que estiguin inclosos en el pla seran completament gratuïts per als seus participants.

Si ets una entitat formativa, quins terminis tens per a presentar la sol·licitud?

Les sol·licituds per a ser entitat formativa ja es poden presentar a través de la seu electrònica de l’EOI i el termini per a inscriure’s com a formador romandrà obert un mes, fins al pròxim 12 de desembre.

I per a empreses de més de 10 empleats, quin és el termini?

Després de la publicació de les entitats formatives seleccionades, els autònoms, directius i empleats de pimes podran sol·licitar el seu accés als bons formatius a partir de març de 2023.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquesta qüestió.

 

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.