Nou Decret Llei que regula l’impost sobre les begudes ensucrades envasades

El passat dia 14 de setembre va entrar en vigor el Decret Llei 13/2019, de 10 de setembre, d’aprovació de les regles necessàries per a l’autoliquidació de l’impost sobre begudes ensucrades envasades (IBEE), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya l’ 10 de setembre (DOGC núm. 7959, de 13 de setembre).

Aquest impost es va crear mitjançant la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotóxicos, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, per raó dels efectes que tenen en la salut de la població, incentivant així un canvi en els hàbits de consum, tal com recomana l’Organització Mundial de la salut (OMS).

La Sentència número 588, de 28 de juny de 2019, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va anul·lar el Decret 73/2017 esmentat en considerar que s’havia produït un defecte formal en la tramitació. Sense perjudici que s’impugni la Sentència davant el Tribunal Suprem, el pronunciament judicial no afecta la vigència de l’impost, de manera que, ateses les regles contingudes en la Llei 5/2017, de 28 de març (art. 77), el tribut continuarà meritant, i això comporta que els contribuents i substituts hagin de continuar aplicant l’impost.Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.