El Tribunal Constitucional avala l’acomiadament objectiu per reiterades baixes per malaltia

L’acomiadament objectiu d’un treballador que falti el 20% o més de dies feiners a la feina de forma justificada durant dos mesos és legal. Així ho ha ratificat el Ple de l’Tribunal Constitucional per absentisme derivat de reiterades baixes per malaltia, donant resposta a una qüestió de constitucionalitat plantejada per un jutjat barceloní sobre l’article 52 d) de el text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors.

El Tribunal Constitucional (TC) va concloure que el límit a el dret a la feina es justifica per la “llibertat d’empresa i la defensa de la productivitat” atenent a la singular onerositat que les baixes intermitents i de curta durada suposen per a l’ocupador “.

 

Els jutges assenyalen que la regulació té la “finalitat lícita d’eximir l’empresari de l’obligació de mantenir una relació laboral que ha esdevingut onerosa en excés per l’empresa, per les repetides faltes d’assistència del treballador al seu lloc; aquestes absències intermitents, tot i que ho siguin per causes justificades, generen un increment de costos laborals que l’empresa no té per què suportar “.

No obstant això, la decisió ha vingut acompanyat del vot particular de tres dels dotze magistrats, que han mostrat clara disconformitat amb la decisió i s’han inclinat per la protecció de treballador.

Per accedir a el text complet de la resolució de Tribunal Constitucional feu clic aquí.Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.