Aprovat l’augment en la deducció fiscal a la innovació tecnològica de la indústria de l’automoció

El BOE recull l’aprovació de l’augment de la deducció fiscal en innovació tecnològica, que passa del 12 al 25% el 2020 i 2021. La millora afecta tota la cadena de valor. El Pla d’Impuls de la cadena de valor de la indústria d’Automoció disposa de mesures fiscals i ajudes a la R + D + I. En concret, recull una de les peticions històriques de el sector, com és ampliar la deducció en l’Impost de Societats de la innovació en processos en les plantes industrials del 12% al 25%.

Així, tal com s’ha publicat al BOE, el percentatge de deducció de l’Impost sobre Societats serà del 25% el 2020 i 2021, per les despeses efectuades en la realització d’activitats d’innovació tecnològica el resultat sigui un avanç tecnològic en l’obtenció de nous processos de producció en la cadena de valor de la indústria de l’automoció o millores substancials dels ja existents.

Serà necessari comptar amb un Informe Motivat

Per a l’aplicació de la deducció, caldrà que l’entitat hagi obtingut un informe motivat sobre la qualificació de l’activitat com a innovació tecnològica, el resultat sigui un avanç tecnològic en l’obtenció de nous processos de producció en la cadena de valor de la indústria de l’automoció o millores substancials dels ja existents.

Aquesta mesura pot afectar positivament a empreses fabricants de vehicles, així com a tota la cadena de proveïdors que tributin sota el règim general, sempre que sol·licitin a temps el corresponent informe motivat.

Amortització d’inversions

Així mateix, es permetrà des de juliol i fins a final d’exercici, la llibertat d’amortització d’inversions materials que impliquin la sensorització i monitorització de la cadena productiva, així com la implantació de sistemes de fabricació basats en plataformes modulars o que redueixin l’impacte ambiental, amb l’objectiu de mantenir l’ocupació o que es atregui més producció a país de models electrificats i els seus components.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.