Aprovades les ajudes a projectes de R+D+i en els àmbits de la indústria manufacturera i de la indústria connectada 4.0

Es destinen 50 milions d’euros a projectes relacionats amb la sostenibilitat, economia circular, descarbonització, materials avançats i qualitat i seguretat industrial. Els préstecs corresponents a projectes d’Indústria Connectada 4.0 ascendeixen a 25 milions d’euros.

Suport a la indústria manufacturera i 4.0

El Consell de Ministres ha aprovat autoritzar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme la convocatòria de concessió d’ajuts a projectes industrials de recerca, desenvolupament i innovació en l’àmbit de la indústria manufacturera per import màxim de 50 milions d’euros. A més, el Govern ha autoritzat la convocatòria de préstecs corresponents a projectes de R + D + I en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0 per 25 milions d’euros.

Les dues convocatòries presenten unes condicions financeres molt favorables per a l’actual situació generada per la Covid-19, gràcies a el tipus d’interès de el 0%. Així, s’aconsegueix l’objectiu d’afavorir la competitivitat de la indústria i reforçar el seu paper com a dinamitzadora de el teixit productiu i de la creació d’ocupació.

Els àmbits temàtics de la convocatòria a la indústria manufacturera seran el sector de l’automoció, l’aeronàutic i espacial, i la resta de les indústries manufactureres (indústria de l’alimentació, tèxtil, químiques, arts gràfiques, farmacèutiques, fabricació de productes informàtics, electrònics , etc.).

La convocatòria es focalitza en el suport a la innovació com a procés continu en l’empresa industrial (excloent la innovació en digitalització). Se centra en projectes de sostenibilitat (economia circular, eco innovació, descarbonització, eficiència energètica), materials i productes avançats, i qualitat i seguretat industrial.

La convocatòria d’Indústria connectada 4.0, se centra en el suport a la transformació digital mitjançant la implantació en establiments industrials dels habilitadors digitals relatius a sensorització, robots avançats i col·laboratius, impressió avançada, analítica de dades, machine learning, deep learning, plataformes col·laboratives , etc.

Propera publicació

S’espera que les dues convocatòries es publiquen en les pròximes setmanes i és important preparar-se bé per tramitar les propostes en temps i forma. Si tens un projecte en aquest àmbit, pots contactar amb el nostre equip i t’assessorarem perquè aquesta oportunitat tingui un impacte real en la teva innovació industrial.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.