Major protecció per a les persones desplaçades per motius laborals

El Consell de Ministres va celebrar el passat 27 d’abril, va aprovar el Reial decret llei de transposició de directives en matèries de competència, prevenció de blanqueig de capitals, entitats de crèdit, mesures tributàries, prevenció i reparació de danys mediambientals i desplaçament de treballadors en la prestació de serveis transnacionals, aquest últim epígraf a proposta de el Ministeri de Treball i Economia Social.

La norma preveu la transposició de la Directiva (UE) 2018/957 de el Parlament Europeu i de Consell, de 28 de juny de 2018. Aquesta norma té per objecte completar la transposició de la Directiva (UE) 2018/957 de el Parlament Europeu i de l’ Consell que modifica la Directiva 96/71 / CE sobre el desplaçament de persones treballadores per avançar en la igualtat de tracte ja que es considera que treballadores i treballadors desplaçades s’integren, efectivament, al mercat laboral espanyol a partir d’un determinat període de temps .

La nova Directiva (UE) 2018/957 respon a la necessitat de garantir que la Directiva 96/71 / CE, més de 20 anys després de la seva adopció, segueixi aconseguint l’equilibri adequat entre la necessitat de fomentar la lliure prestació de serveis i garantir condicions de competència equitatives, d’una banda, i la necessitat de protegir els drets dels treballadors desplaçats, de l’altra.

 

Més protecció per a les persones treballadores

Entre les novetats de la Directiva (UE) 2018/957, destaca que determina l’aplicació de la major part de la legislació laboral de l’Estat d’acollida als desplaçaments superiors a 12 mesos (o 18 en cas de notificació motivada de la pròrroga).

A més, es garanteix l’aplicació del principi d’igualtat de remuneració i de tracte entre els treballadors desplaçats cedits per empreses de treball temporal i els treballadors de l’empresa usuària de l’Estat d’acollida.

Es regulen les conseqüències del desplaçament en cadena de treballadors cedits per empreses de treball temporal a empreses usuàries de la mateixa o un altre Estat membre de la UE per realitzar un treball temporal en un altre Estat membre.

 

Garanties retributives

També s’amplien les matèries sobre les quals s’ha de garantir l’aplicació de la legislació de l’Estat d’acollida a dues més: les condicions d’allotjament i els complements o reemborsament de despeses de viatge, allotjament i manutenció previstos per als treballadors que estan fora del seu domicili per motius professionals.

Es garanteix la remuneració de l’Estat d’acollida de manera que s’incloguin tots els elements constitutius de la remuneració que siguin obligatoris d’acord amb la legislació laboral i els convenis col·lectius sectorials de l’Estat d’acollida. L’aplicació dels convenis sectorials s’amplia a tots els treballadors desplaçats, i no només als de el sector construcció.

 

Inspecció de Treball i Seguretat Social

Es reforça la tasca de la inspecció de treball ja que es preveu la possibilitat que els inspectors de Treball i Seguretat Social siguin acompanyats en les seves visites per experts d’altres estats membres de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu, de l’autoritat laboral Europea o altres habilitats oficialment.


JDA SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.