Longevitat de l’empresa familiar

Per tenir longevitat, les empreses familiars han de dotar-se, entre altres, de:

Algun tipus d’avantatge competitiu, sostenible en el temps (com totes les empreses)

Un accionariat o socis capaços de sostenir l’empresa, generació rere generació.

Diversos estudis mostren que al voltant de l’50% de les empreses familiars tendeixen a desaparèixer en menys de 5 anys. També es pot constatar que, a la capçalera de les empreses més importants, hi ha més empreses familiars que empreses no familiars. Les empreses que perduren en el temps, així com les famílies empresàries, solen tenir estructures senzilles però molt eficaces.

En un estudi publicat per l’Institut d’Empresa Familiar s’ha posat en relleu que durant la crisi la mortalitat de les empreses familiars ha estat superior a les no familiars en el període 2007-2013. L’empresa no familiar va suposar un 6,60% mentre que la mortalitat a l’empresa familiar va arribar a l’18,30%.

 

JDA / SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.