Limit a la distribució de dividends amb motiu del Reial Decret-Llei 18/2020 de mesures socials en defensa de l’ocupació

Al Reial decret llei 18/2020 s’inclou una mesura mercantil, a través del seu article 5, que al·ludeix al repartiment de dividends i a la transparència fiscal. Així doncs, en relació a la transparència fiscal, s’estableix que no podran acollir-se a la pròrroga dels ERTO per força major les empreses i entitats amb domicili fiscal en països o territoris qualificats com a paradisos fiscals d’acord amb la normativa vigent.

Pel que fa a el repartiment de dividends, s’estableix que les societats mercantils o altres persones jurídiques que s’acullin per força major a la pròrroga dels ERTO i que utilitzin els recursos públics destinats a aquests, no podran repartir dividends corresponents a l’ exercici fiscal en què s’apliquin aquests Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació.

A excepció de si abonen prèviament l’import corresponent a l’exoneració aplicada a les quotes de la Seguretat Social, no tenint-se en compte a l’efecte de l’exercici de el dret de separació dels socis que preveu l’apartat 1 de l’article 348 bis de el text refós de la Llei de societats de capital, l’exercici en el qual la societat no distribueixi dividends per aplicació del que indica anteriorment. És a dir, en aquelles societats que s’hagin acollit als ERTO per força major fins al 30 de juny i que utilitzin els recursos públics destinats als mateixos, els socis no podran acollir-se a la falta de distribució de dividends de l’exercici 2020 per exercitar el seu dret de separació.

Així mateix, s’estableix una excepció a la limitació del repartiment de dividends, en el sentit que no és aplicable per a aquelles entitats que, a data de 29 de febrer de 2020, tinguessin menys de cinquanta persones treballadores, o assimilades a les mateixes, en situació d’alta a la Seguretat Social.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.