Inspeccions Tributàries mitjançant videoconferència

Com a conseqüència de la crisi sanitària del Coronavirus, i per tal d’afavorir l’exercici de drets i el compliment de les obligacions tributàries dels contribuents es regulen les actuacions mitjançant videoconferències en els procediments d’aplicació dels tributs. Per a això, la disposició final primera del Reial Decret Llei 22/2020, modifica dos articles de la Llei general tributària, amb entrada en vigor el dia 17 de juny de 2020.

 

Desenvolupament de les actuacions i procediments tributaris:

S’introdueix un últim apartat 9 a l’article 99 de la Llei general tributària, per contemplar el desenvolupament d’actuacions i procediments tributaris mitjançant sistemes digitals.

Les actuacions de l’Administració i dels obligats tributaris en els procediments d’aplicació dels tributs podran realitzar-se a través de sistemes digitals que, mitjançant la videoconferència o un altre sistema similar, permeten la comunicació bidireccional i simultània d’imatge i so, la interacció visual, auditiva i verbal entre els obligats tributaris i l’òrgan actuant, i garanteixin la transmissió i recepció segures dels documents que, si escau, recullin el resultat de les actuacions realitzades, assegurant la seva autoria, autenticitat i integritat.

La utilització d’aquests sistemes es produirà quan ho determini l’Administració Tributària i requereix la conformitat de l’obligat tributari en relació amb el seu ús i amb la data i hora del seu desenvolupament.

 

Lloc de les actuacions inspectores:

S’inclou un nou apartat e) a l’article 151.1 de la Llei general tributària. Amb la inclusió d’aquest nou apartat, les actuacions inspectores podran desenvolupar-se, segons determini la inspecció, a més de en els llocs fins ara regulats (domicili fiscal de l’obligat tributari o del seu representant, el seu despatx, lloc en què es realitzin les activitats gravades o existeixin proves de les obligacions, oficines de l’Administració, …) en altres llocs quan aquestes actuacions es realitzen a través dels sistemes digitals que preveu l’article 99.9 de la Llei general tributària. La utilització d’aquests sistemes requereix la conformitat de l’obligat tributari.

 

JDA/SFAI

 

 Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.