Guia tècnica per a l’elaboració d’auditories retributives amb perspectiva de gènere

El Ministeri d’Igualtat ha elaborat un document amb caràcter informatiu que pretén facilitar a les empreses el compliment de les obligacions en matèria d’auditoria retributiva.

Les empreses que elaborin un pla d’igualtat han d’incloure-hi una auditoria retributiva com a part integrant del diagnòstic de situació. L’auditoria retributiva té per objecte obtenir la informació necessària per comprovar si el sistema retributiu de l’empresa, de manera transversal i completa, compleix amb l’aplicació efectiva del principi d’igualtat entre dones i homes en matèria de retribució. Així mateix, haurà de permetre definir les necessitats per evitar, corregir i prevenir els obstacles i dificultats existents o que es poguessin produir a fi de garantir la igualtat retributiva, i assegurar la transparència i el seguiment d’aquest sistema retributiu.

Doncs bé, el Ministeri d’Igualtat ha elaborat un document amb caràcter informatiu que pretén facilitar que les empreses compleixin les obligacions en matèria d’auditoria retributiva.

La guia tècnica per a l’elaboració d’auditories retributives amb perspectiva de gènere és un document informatiu que explica, a través de deu passos, el contingut que ha d’incloure una auditoria retributiva amb perspectiva de gènere.

En relació amb les obligacions legals en matèria d’igualtat, ja l’informàrem en una altra circular que el mes d’abril d’aquest any s’ha publicat l’eina de valoració de llocs de treball per al compliment de les obligacions en matèria d’igualtat.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquesta qüestió.

 

Consulteu els nostres serveis aquí.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.