Guia per comunicar les modificacions aplicades als ERTOS

Com a conseqüència de la reincorporació progressiva a l’activitat laboral i en funció de l’aprovat en el Reial decret llei 18/2020, el passat 15 de maig el SEPE va publicar una guia en la qual s’estableixen diferents possibilitats en la variació de les condicions de els ERTO per reactivar l’economia de manera progressiva i sostenible per a les empreses. Es poden donar les següents situacions que modifiquin les mesures inicials de l’ERTO:

I. L’empresa incorpora a tots o alguns treballadors a l’activitat.

S’utilitzarà el model de formulari BAIXES ERTO que està a l’Espai Cóvid-19 de l’SEPE, en https://sepe.es/HomeSepe/COVID-19/ informació-empresas.html

II. L’empresa redueix la jornada de tots o alguns dels seus treballadors en suspensió

Es hauran de comunicar aquests canvis a través del registre electrònic comú al SEPE (https://rec.redsara.es/registro/action/are/ acceso.do) a la direcció provincial corresponent a centre de treball:

  • La baixa en la prestació dels treballadors mitjançant el model BAIXES ERTO.
  • L’alta de la prestació a l’imprès de SOL·LICITUD COL·LECTIVA, indicant a la casella % reducció jornada el percentatge de jornada diària treballada.

III. L’empresa incorpora a jornada completa a tots o alguns dels seus treballadors i tots.

Es comunicarà a través de certifc@2 els períodes d’activitat per als dies treballats. L’empresa incorpora a tots o alguns dels seus treballadors alguns dies de la setmana o del mes, alternant dies d’activitat completa amb dies de jornada parcial. Es comunicarà a través de certifc@2 els períodes d’activitat per als dies calculats sobre les hores treballades. Es dividirà el nombre total d’hores treballades al mes entre el nombre d’hores de la jornada diària del treballador abans de l’ERTO, arrodonint a dies.

V. L’empresa incorpora a tots o algun dels seus treballadors cada dia del mes, però amb percentatges de jornada variables

Es comunicaran a través de certific@2 els períodes d’activitat per als dies calculats sobre les hores treballades, seguint els exemples anteriors. Es dividirà el nombre total d’hores treballades al mes entre el nombre d’hores de la jornada diària del treballador abans de l’ERTO, arrodonint.

Les empreses no han de tornar a enviar els certificats d’atur dels treballadors afectats per les modificacions de l’ERTO. Pel que fa als treballadors als quals no se’ls modifiquen les mesures aplicades inicialment, no serà necessari comunicar res al SEPE.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.