Fiscalitat: posible ajornament de les noves declaracions informatives

A la DAC juny (Directiva d’Intermediaris Tributaris) i en els seus projectes de transposició està previst que, a partir de juliol de 2020, els assessors o els propis contribuents, hagin de presentar declaracions informatives sobre determinats mecanismes de planificació fiscal agressiva. No obstant això aquestes obligacions es podrien veure ajornades per la crisi de la COVID-19.

A la Nota de Premsa de el passat 12 de el mes de maig s’informa de l’aprovació de el projecte de llei de modificació de la Llei general tributària -es remetrà en breu a al Congrés dels Diputats per a la seva tramitació parlamentària que transpondrà la Directiva que s’ha anomenat DAC 6, que estableix l’obligació que els intermediaris fiscals de la UE informin dels mecanismes transfronterers que presentin unes determinades senyals distintius d’agressivitat fiscal. A més, la transposició es completarà amb la publicació d’un Reial Decret que desenvoluparà els aspectes reglamentaris.

Tot i que no es diu a la Nota de Premsa, l’entrada en vigor, segons la Directiva i l’Avantprojecte sotmès a informació pública, estava previst que fos l’1 de juliol d’aquest any -encara que s’ha de d’informar de mecanismes dissenyats o executats des del 25 de juny de 2019-, però la Comissió Europea ha recomanat el seu retard per la crisi sanitària, de manera que caldrà veure com queda aquest aspecte.

En efecte, la Comissió Europea ha proposat que s’ajornin dues mesures fiscals pendents d’aplicar a la Unió Europea, tenint en compte les dificultats a què s’enfronten les empreses i els Estats membres en aquest moment amb la crisi del Coronavirus:

S’ajornaria 6 mesos l’entrada en vigor de les noves mesures sobre l’IVA del comerç electrònic. Aquestes regles s’aplicaran a partir d’1 de juliol de 2021 a lloc de l’1 de gener de 2021.

S’ajornaria 3 mesos l’intercanvi d’informació previst a la DAC juny.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.