Possibilitat d’expedir documents de facturació mensuals: factures recapitulatives

Simplifiqui la seva gestió i estalviï costos amb les factures recapitulatives…

Volem recordar-li una opció beneficiosa per a la seva empresa: l’emissió de factures recapitulatives. Aquest mètode li permet agrupar en una única factura les vendes emeses a un mateix client al llarg d’un mes natural. En utilitzar aquest sistema, pot simplificar la seva gestió administrativa i reduir costos.

Què són les factures recapitulatives?

Les factures recapitulatives li permeten agrupar en una sola factura totes les operacions fetes per a un mateix client durant un mes natural. Aquesta opció és especialment útil si la seva empresa realitza múltiples vendes a un mateix client en un període curt de temps.

Atenció. La seva empresa pot agrupar en una sola factura recapitulativa diferents operacions dutes a terme en diferents dates per a un mateix destinatari, sempre que aquestes operacions s’hagin efectuat en el mateix mes natural. Aquesta opció pot beneficiar-lo si, per la seva activitat, realitza múltiples vendes durant el mes a un mateix client. Així simplifica la seva gestió i estalvia costos administratius.

Avantatges de les factures recapitulatives

  • Estalvi de temps i feina: en emetre una única factura en lloc de diverses, redueix significativament el temps dedicat a la facturació.
  • Optimització de processos: simplifica la gestió administrativa en evitar l’emissió de múltiples documents per separat.
  • Costos reduïts: en consolidar les operacions en una sola factura, redueix els costos associats a la facturació i l’enviament de documents.

Atenció. L’avantatge més gran és que permet a l’empresari estalviar molt de temps i feina, ja que no ha de facturar cada servei per separat. Són molt útils per als prestadors de serveis sempre que aquests es dirigeixin a una mateixa empresa, i també per als proveïdors o empreses B2B quan reben diverses comandes per part d’un mateix client.

Consideracions importants

És important tenir en compte que les operacions incloses en les factures recapitulatives s’entenen fetes en la data en què s’hagi produït la meritació de l’impost. A més, aquestes factures només es poden emetre per transaccions fetes dins d’un mes natural, exclosa la possibilitat de fer-ho de manera bimensual o en un altre període de temps diferent.

Termini d’expedició

Si el seu client no és un empresari (consumidor final), ha d’expedir aquestes factures, com a màxim, l’últim dia del mes natural en el qual s’hagin efectuat les operacions a les quals facin referència. Si és una empresa, en general, ho ha de fer abans del dia 16 del mes següent a aquell en el qual s’hagin efectuat les operacions.

En resum, les factures recapitulatives són una eina eficaç per agilitzar els processos de facturació i millorar l’eficiència administrativa de la seva empresa. No dubti a contactar amb nosaltres si necessita més informació o assistència en aquest procés.

 

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFADejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.