Cotització dels autònoms en base als seus ingressos reals

El Govern ja ha decidit que el nou sistema de cotització per ingressos reals per als treballadors autònoms sigui aplicable durant la primera meitat de l’any que ve.

L’Executiu ja ha elaborat la reforma de el règim de cotització d’aquest col·lectiu que implantarà la cotització per ingressos reals a través de tretze trams a triar en funció de la previsió d’ingressos de cada autònom, que podrà modificar cada trimestre.

En l’última proposta que el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha traslladat a les associacions de treballadors autònoms i als agents socials, s’inclou un sistema compost per 13 bases de cotització en base als rendiments nets, un cop descomptats dels impostos i les despeses suportades, sobre les que podran triar els treballadors autònoms, de tal manera que:

– En un primer tram, aquells treballadors autònoms amb un rendiment net anual inferior a l’50% de l’SMI, haurien d’assumir una quota mensual equivalent a l’30% de la quota mínima actual, aproximadament, uns 90 euros mensuals.

– En un segon tram, s’enquadrarien els treballadors autònoms amb un rendiment net anual entre el 50% i el 100% de l’SMI, que haurien de cotitzar per una quantitat equivalent a l’60% de la quota mínima actual, uns 170 euros mensuals.

– El següent tram, amb rendiment net superior a l’SMI però inferior als 25.000 euros anuals, es fixaria la quota mensual en funció de la base mínima de cotització actual.

– A partir d’aquestes quantitats, es fixarien trams de 5.000 euros que anirien incrementant la quota mensual de cotització dels treballadors autònoms.

 

En qualsevol cas, encara hi ha importants punts de no acord entre les associacions de treballadors d’autònoms i el Govern i es preveuen unes llargues i complexes negociacions, abans de poder arribar a un acord.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.