Sentència del tribunal suprem del 23 de març de 2017 sobre la obligació del registre de jornada

Benvolguts clients,

Com ja saben, en reiterades ocasions els hem informat de la obligació legal de registrar la jornada de treball de tots els treballadors/es, tant els que realitzen una jornada temps complert como els de jornada a temps parcial.

La reiteració venia provocada per la campanya que la Inspecció de Treball estava duent a cap per a la comprovació del compliment d’aquesta obligació.

Les actuacions de la Inspecció de Treball es basaven en sentències de l’Audiència Nacional que interpretaven l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors, de forma que per poder registrar les hores extres realitzades pels treballadors/es era necessari i obligatori dur un control horari.

La sentència del 23 de març de 2017 la Sala Quarta del Tribunal Suprem en recurs de cassació interposat contra la sentència de l’Audiència Nacional conclou: “Art 35.5 de l’Estatut dels Treballadors/es no exigeix portar un registre de la jornada horària efectiva de tota la plantilla per poder comprovar el compliment dels horaris pactats”.

Per aquest motiu, i a tenor d’aquesta sentència, les empreses no estan obligades a dur un registre de jornada diària dels treballadors/es a temps complert, únicament registrant, com s’havia fet fins ara, les hores extres que es realitzin.

Aquesta obligació continua pels contractes a temps parcial, que s’haurà de registrar dia a dia i totalitzar mensualment totes les hores realitzades per cada treballador/a, quedant l’empresari/a obligat a entregar cada mes a l’empleat/da un resum mensual de les hores treballades i quedant obligat a guardar aquests resums durant un període de quatre anys.

Ens posem a la seva disposició per  qualsevol aclariment al respecte.

 

Ben atentament,

Miguel Angel Orellana 

 Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.