Catalunya: COVID-19. Ajuts per a la reactivació socioeconòmica de les cooperatives

Les empreses cooperatives ja poden demanar la segona línia d’ajuts per endegar projectes singulars. L’objectiu dels ajuts és la reactivació socioeconòmica del sector que s’ha vist afectat per la COVID-19. L’ajut s’ha de demanar per internet del 12 de juliol a les 9 h i fins a l’11 d’agost a les 15 h. El termini d’execució per desenvolupar el projecte serà de dos anys, del 2021 i 2022: des de l’1 de gener de 2021 fins al 30 de juny de 2022. L’inici de les actuacions ha de ser obligatòriament durant l’any 2021.

L’informem que al DOGC del 09-07-2021 es publicà la RESOLUCIÓ EMT/2126/2021, de 21 de juny, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de la subvenció de la línia 2, Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives.

Els projectes singulars van dirigits a fomentar el manteniment i/o el creixement de l’activitat econòmica, la competitivitat de l’economia i dinamitzar l’ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials o empreses, noves línies de negoci, nous mercats, que aprofitin oportunitats estratègiques del mateix sector d’activitat o del territori, i que permetin reactivar l’economia social.

Els projectes subvencionables es divideixen en 4 eixos:

  • Eix a) Projectes singulars de reactivació econòmica. Dotació màxima de 60.000 euros i pot cobrir fins al 100% del cost del projecte.
  • Eix b) Projectes singulars de reactivació econòmica integrals. Dotació màxima de 180.000 euros i pot cobrir fins al 100% del cost del projecte.
  • Eix c) Projectes singulars d’alt impacte estratègic de l’ES. Dotació màxima de 400.000 euros, i pot cobrir fins al 75% del cost total del projecte.
  • Eix d) Projectes singulars de cooperativisme de plataforma i/o distribució logística. Dotació màxima d’1.000.000 d’euros i pot cobrir fins al 65% del cost total del projecte

El termini d’execució per desenvolupar el projecte serà de dos anys, en 2021 i 2022: des de l’1 de gener de 2021 fins al 30 de juny de 2022. L’inici de les actuacions ha de ser obligatòriament durant l’any 2021.

Qui pot sol·licitar l’ajut?

Les cooperatives que tinguin experiència en l’àmbit del projecte i demostrin la seva capacitat.

Quan i com es pot demanar? 

L’ajuda s’ha de demanar per internet del 12 de juliol a les 9 h i fins a l’11 d’agost a les 15 h.

Hi ha un certificat digital vàlid o l’idCAT Mòbil per fer la sol·licitud.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.