Canvis en ajornaments i fraccionaments de deutes tributaris

La modificació de la Llei concursal inclou novetats en aquesta matèria a partir del 2023, establint terminis màxims de concessió dels ajornaments i que varien en funció de la garantia.

La Llei 16/2022, de 5 de setembre, de reforma del text refós de la Llei concursal, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2020, de 5 de maig, regula (en la seva disposició addicional onzena), amb efectes a partir de l’1 de gener de 2023, determinats aspectes relacionats amb l’ajornament i el fraccionament del pagament de deutes tributaris.

D’una banda, estableix terminis màxims de concessió dels ajornaments i que varien en funció de la garantia:

Termini màxim de sis mesos en els dos supòsits següents: (i) quan el pagament del deute s’asseguri amb garantia diferent de l’aval bancari i (ii) quan no s’exigeixi garantia per raó de l’import del deute.

Termini màxim de nou mesos quan el pagament del deute es garanteixi amb aval bancari o certificat d’assegurança de caució.

Termini màxim de dotze mesos quan no s’exigeixi garantia perquè l’obligat tributari no té béns suficients per garantir el deute i existeix risc de perjudici greu en cas d’execució del seu patrimoni.

D’altra banda, s’eleva a rang legal el límit màxim quantitatiu de 30.000 euros del deute tributari que eximeix al contribuent de l’aportació de garanties.

Finalment, cal assenyalar que es preveu que aquestes mesures únicament afectin els deutes tributaris per a la gestió recaptatòria dels quals resulti competent l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquesta qüestió.

 

Consulteu els nostres serveis aquí.

JDA/SFAI

 

 



Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.