Activat el Pla RENOVE 2020: ajuts per l’adquisició de vehicles

Si la seva empresa s’està plantejant d’adquirir algun vehicle, sàpiga que ja s’han activat els ajuts del Pla RENOVE 2020. Poden sol·licitar-los les empreses que adquireixin (directament o per lísing o rènting) vehicles nous (turismes, autocars, furgonetes, etc.) adquirits i matriculats a Espanya a partir del 15 de juny de 2020, o vehicles seminous d’un concessionari i matriculats després del 1 de gener de 2020. El termini per sol·licitar l’ajut s’acaba el 31 de desembre o quan s’esgotin els fons, per la qual cosa no demori la sol·licitud.

Com ja l’informàrem en el seu moment, al BOE del 6 de juliol de 2020 es va publicar el Reial decret llei 25/2020, de mesures urgents per donar suport a la reactivació econòmica i l’ocupació, que regula el programa de Renovació de Vehicles 2020 (Pla RENOVE 2020), dotat amb 250 milions d’euro, i que s’integra dins del Pla d’impuls a la cadena de valor de la indústria d’automoció presentat pel Govern el 15 de juny de 2020.

Doncs bé, des del passat 20 d’octubre ja està disponible l’aplicació informàtica que permet sol·licitar els ajuts a la compra de cotxe nou. Si la seva empresa s’està plantejant d’adquirir algun vehicle, sàpiga que ja es poden sol·licitar els ajuts per a l’adquisició de vehicles (Pla RENOVE 2020):

  • Poden sol·licitar-los les empreses que adquireixin (directament o per lísing o rènting) vehicles nous (turismes, autocars, furgonetes, etc.) adquirits i matriculats a Espanya a partir del 15 de juny de 2020, o vehicles seminous d’un concessionari i matriculats després de l’1 de gener de 2020. Per a algunes classes de vehicles és obligatori donar-ne un altre de baixa.
  • La quantia de l’ajuda depèn del tipus de vehicle (pot oscil·lar entre 200 i 4.000 euros), i en alguns casos s’apliquen increments (per exemple, si s’adquireixen determinats tipus de vehicles el concessionari ha de fer un descompte addicional de fins a mil euros).
  • El termini per sol·licitar l’ajut s’acaba el 31 de desembre o quan s’esgotin els fons, per la qual cosa no demori la sol·licitud. L’avaluació i validació dels expedients d’ajuts es començarà a realitzar al novembre i serà un procés que s’estengui durant els sis primers mesos del 2021. Els primers pagaments arribaran a partir del mes de desembre i durant la primera meitat del 2021.

Els sol·licitants dels ajuts del pla podran presentar la seva sol·licitud a través de l’aplicació habilitada a aquest efecte pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en la seva seu electrònica: https://sede.serviciosmin.gob.es/es-es/paginas/index.aspx.

En un primer tram es destinaran 230 milions d’euros a renovar el parc de turismes (200 milions), vehicles comercials (25 milions) i motocicletes (5 milions). D’altra banda, l’adquisició de vehicles industrials i autobusos es fomentarà amb 20 milions.

El programa, que no és compatible amb el Programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES), pretén la substitució dels vehicles més antics en circulació, que són més contaminants i menys segurs, per uns altres més moderns i seguint el criteri de neutralitat tecnològica.

Per accedir als ajuts, és obligatori lliurar un cotxe d’almenys deu anys d’antiguitat i de set anys, en cas de ser un comercial.

També hauran de tenir la ITV en vigor i el destinatari últim de l’ajut haurà de posseir la titularitat del vehicle desballestat almenys durant els dotze mesos anteriors a la data de sol·licitud de l’ajut.

Els ajuts es destinaran a l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) d’un vehicle nou matriculat a partir del 15 de juny (inclòs).

A més, el beneficiari de l’ajut haurà de mantenir la titularitat del vehicle i la seva matriculació a Espanya almenys durant dos anys des del moment de la concessió de la subvenció.

Així mateix, dins del pla també s’inclouen models seminous, a comptar des de gener del 2020, com una mesura que busca ajudar els concessionaris a donar sortida als vehicles automatriculats durant el període de confinament.

Com tributen els ajuts rebuts?

Els ajuts rebuts del Pla RENOVE 2020 estan subjectes a l’impost sobre la renda, per la qual cosa s’haurà d’incloure l’import de l’ajut públic rebut en 2021 en l’apartat guanys patrimonials de l’esborrany o declaració. Cal destacar que només s’hauran d’incloure els imports dels ajuts rebuts per l’Estat, i no es consideraran per al seu càlcul els descomptes realitzats pel concessionari.

Per a més informació vegeu: Guia RENOVE 2020

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.


JDA SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.