Publicada la guia Qüestions de procediment sobre la gestió dels ERTO COVID-19 a partir del RDL 30/2020

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat el document Qüestions de procediment sobre la gestió dels ERTO COVID-19 a partir del RDL 30/2020 amb informació general sobre situacions que poden afectar les prestacions per desocupació.

Dins de la Guia bàsica tramitació prestacions per desocupació per ERTO COVID-19 del SEPE, trobem un nou document en el qual el servei públic d’ocupació aborda diferents qüestions d’interès després de l’ampliació dels ERTO COVID-19 fins al pròxim 31 de gener de 2021: Qüestions de procediment sobre la gestió dels ERTO a partir del Reial decret llei 30/2020.

Dins de les fitxes informatives sobre procediment trobem l’anàlisi de diferents situacions que poden afectar les prestacions per ERTO COVID-19, com:

  • Quan cal comunicar al SEPE els períodes d’activitat (XML) si es perceben prestacions extraordinàries per ERTO COVID
  • Aprovació d’ERTO de força major pendent de l’autoritat laboral. Què passa si l’autoritat laboral interromp el termini?
  • Accés a la prestació extraordinària ERTO COVID-19 de nous treballadors. Pot cobrar prestació per ERTO una persona que no estava a l’empresa a 30 de setembre?
  • Subrogació de treballadors d’una empresa en ERTO a una altra. Què ha de fer la nova empresa si vol mantenir l’ERTO?
  • Treballadors fixos discontinus que finalitzen campanya en ERTO. Com es tramita la prestació d’un fix discontinu que ha sortit de l’ERTO?
  • Comunicació de les baixes mèdiques dels treballadors inclosos en ERTO. Qui abona el període de baixa mèdica i com es comunica per l’empresa al SEPE?
  • Comunicació de les baixes mèdiques dels treballadors inclosos en ERTO. Com comunica un treballador en ERTO que està de baixa mèdica al SEPE?
  • Comunicar la fi del cobrament de la prestació per ERTO (1) Com s’informa de la reincorporació a l’activitat a la seva jornada habitual a través de fitxer XML, segons les noves instruccions a partir d’octubre?
  • Comunicar la fi del cobrament de la prestació per ERTO (2) Com es dóna de baixa la prestació per ERTO mitjançant fitxer XML per altres motius?
  • Comunicar la fi del cobrament de la prestació per ERTO (3) Exemples de comunicació de baixes de la prestació ERTO mitjançant fitxer XML

No obstant això, el mateix Organisme adverteix que, “caldrà tenir sempre en compte que la Direcció Provincial del SEPE corresponent pot tenir establert un altre mecanisme de comunicació o de tramitació que modifiqui o complementi l’exposat aquí. Si aquest fos el cas tindria prevalença el que s’hagi comunicat des de la unitat administrativa provincial“.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema. Compti amb la professionalitat i experiència del nostre equip d´assessors laborals.


JDA SFAI 



Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.