Nova plataforma per a sol·licitar i tramitar prestacions de la seguretat social

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha llançat una nova plataforma que permetrà sol·licitar i tramitar les prestacions de la Seguretat Social de manera telemàtica, sense necessitat de certificat electrònic ni Cl @ veu permanent.

La directora general de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), Carmela Armesto, durant el Consell General de l’INSS, ha donat a conèixer aquesta nova forma de sol·licitar prestacions de forma telemàtica a través de la plataforma de sol·licitud i tràmits de prestacions de la seguretat Social. Es pot accedir-hi des de la seu electrònica de la Seguretat Social i des https://tramites.seg-social.es/

La plataforma, que inclou la sol·licitud i altres tràmits de pensions contributives, Ingrés Mínim Vital, prestacions de naixement i la resta de les prestacions de el sistema, està caracteritzada per la senzillesa i no exigeix ​​tenir certificat electrònic ni Cl @ veu permanent.

L’autenticació de la identitat de l’usuari es fa a través de l’aportació de determinats dades personals, el DNI o NIE i una fotografia en temps real de la cara. “Es tracta d’una eina que permet realitzar les sol·licituds i les gestions d’una manera molt més fàcil”, ha destacat Armesto.

L’objectiu d’aquest projecte és proporcionar un accés més senzill als serveis a través d’una plataforma que fa servir un llenguatge assequible i resol les consultes principals de el servei. Per a això, s’han implementat formularis dinàmics que s’adapten a el tipus de sol·licitud o formularis editables. A més, l’usuari pot consultar en qualsevol moment l’estat del seu tràmit, així com actualitzar la seva sol·licitud si vol aportar més documentació.

 

Es pot accedir tant a la plataforma com directament als formularis des de tot tipus de dispositius.

Mitjançant el següent enllaç s’accedeix a una guia pràctica on s’explica com funciona aquesta nova plataforma.

Cómo realizar trámites en el INSS de manera telemática sin certificado digital ni cl@ve

 

JDA / SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.