Sol·licita el teu Informe Motivat per activitats en R+D+i abans del 25 de juliol i aconsegueix seguretat jurídica i deduccions de fins al 25% a l’Impost de Societats

Has sol·licitat la teva Informe Motivat per activitats d’R+D+i?

Poc queda pel 25 de juliol, data límit per a sol·licitar al Ministeri un informe Motivat per deduccions fiscals per activitats d’R+D+i. Un instrument útil per a tot tipus d’empreses, especialment en aquest any complicat

Els mesos passats, en el que portem d’aquest 2020, han estat difícils per a qualsevol empresa. Els terminis i tràmits dependents de l’Administració es van veure afectats per l’Estat d’Alarma, i tota activitat paralitzada. No obstant això, ens esforcem ara a recobrar el pols i, en aquest sentit, és vital mirar el calendari i recobrar en la mesura del possible les activitats que teníem planificades per a aquestes dates.

Ara mateix ens trobem ja molt propers 25 de juliol. Una fita important en el calendari si ets una empresa amb projectes d’innovació, perquè és la data límit per demanar els informes Motivats Vinculants al Ministeri.

 

Per què són importants els Informes Motivats?

Aquests informes ens donaran seguretat jurídica perquè tenen caràcter vinculant davant l’Administració Tributària. Així que, gràcies a ells, les empreses superen la incertesa en l’aplicació de les deduccions.

L’informe motivat no és obligatori per acollir-se a la deducció per R + D + I però sí molt recomanable. La qualificació és vinculant (l’administració tributària ha d’assumir el que posa a l’informe) no així la quantificació de la despesa.

 

En què consisteixen?

Consisteixen en la qualificació de les activitats d’R+D+I i les seves despeses associades per part de Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats o per altres organismes com el CDTI, amb caràcter vinculant per a l’Agència Tributària.

Increment de la deducció per innovació tecnològica

En relació a les últimes mesures adoptades per la crisi del coronavirus COVID-19, i amb l’objectiu d’impulsar la modernització dels processos productius dels diferents sectors industrials, s’amplia la deducció fiscal d’innovació en processos (IP) en l’Impost de Societats, del 12% actual fins al 25%.

Qui pot sol·licitar un informe Motivat?

És important, útil i apte per a tota tipologia d’empreses: tant per a les que tenen quota positiva, que es podran deduir amb seguretat; com per a aquelles que no tenen quota, perquè amb l’obtenció d’aquests informes, podran demanar a Hisenda una devolució de el 80% de la quantitat que s’haurien deduir.

Des JDA volem ajudar-vos en tot aquest procés, i estem a la vostra disposició per a qualsevol tipus de dubte o qüestió que pugueu tenir.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.