Que faig? Presento concurs de creditors o no?

Si ho faig, perdré la confiança dels meus clients? Els proveïdors em deixaran de servir?  Que faig? Presento concurs de creditors o no? 0

Totes són preguntes que la gran majoria dels empresaris és plantegen actualment.

Potser caldria plantejar-se els interrogants d’una altre manera. Que em passarà si no presento concurs i estic en una clara situació d’il·líquides o insolvència? Que és preferible, que respongui la societat del deute social o poso en perill el meu patrimoni personal?

Avui en dia, són qüestions que tard o d’hora es plantegen tots els òrgans d’administració de les societats de capital.

La llei concursal és vinculant. La citada llei ens obliga a actuar de determinada forma davant certes circumstàncies, i no ens queda més alternativa que complir-la, si no, hi ha conseqüències.

La normativa concursal exigeix al deutor que sol·liciti la declaració de concurs dins dels dos mesos següents a la data en que s’hagués conegut el seu estat d’insolvència.

Si en aquest termini no es presenta la sol·licitud de concurs, podria ser motiu suficient de derivació de responsabilitat cap a l’òrgan d’administració de la societat, que és l’obligat a sol·licitar-lo, i dictar-se resolucions judicials condemnant-los a pagar el deute social o part d’ell, responen amb el seu patrimoni personal, i inclús acordar-se la seva inhabilitació del càrrec

Avui en dia ja no sorprèn a ningú que una empresa presenti concurs. Si la activitat de la societat concursada continua, si les comandes es serveixen i/o entreguen en termini als clients, i si  s’arriba a acords en quan la forma de pagament als proveïdors de les factures que es meritin a partir de la declaració de concurs, no té perquè veure’s afectat de forma alarmant la continuïtat de l’empresa.

Sempre hi haurà algun client o proveïdor reticent, però es preferible arriscar-se i presentar el concurs si estàs obligat,  a que l’empresari ho pugui perdre tot, l’empresa i el seu patrimoni personal.

Silvia Sallarès - Advocada


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Suscríbete a nuestra newsletter

Información básica sobre Protección de datos
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalidad: El envío de comunicaciones comerciales; Derechos: Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional; Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra página web: https://www.jda.es/contacto/.