Llei STARTUPS: Certificació d’Empresa Emergent

La certificació és un procediment necessari per poder acollir-se als beneficis fiscals i socials establerts a la Llei 28/2022, de 21 de desembre, de foment de l’ecosistema de les empreses emergents («Llei de startups»), entre els quals destaquen:

  • Reducció del tipus impositiu de l’impost sobre societats al 15%.
  • Ajornaments de deutes tributaris.
  • Exoneració de fer els pagaments fraccionats de l’impost sobre societats.
  • Eliminació de determinades taxes registrals per a la constitució duna nova empresa.
  • Exoneració de l’obligació d’obtenció del NIE en cas d’inversors estrangers no residents.
  • Bonificació, durant tres anys, de les quotes a la Seguretat Social a favor dels emprenedors autònoms que també treballin per compte d’altri.
  • Ampliació de l’import de l’exempció, fins a 50.000 euros anuals, en el cas de lliurament de stock options als empleats.
  • Augment de la deducció per inversió en empreses de nova creació, incrementant el tipus al 50% i la base màxima fins a 100.000 euros.
  • Impuls en la creació i el desenvolupament d’entorns controlats de proves per validar la viabilitat i l’impacte de nous models en activitats regulades.
  • Facilitats per a la prestació de garanties o pagaments a compte en cas de concessió de subvencions.

A l’Ordre PCM/825/2023, de 20 de juliol, es defineixen els criteris a emprar per avaluar les característiques que defineixen les empreses emergents, especialment el caràcter d’emprenedoria innovadora i escalable, i el procediment a seguir per a la presentació i la tramitació de sol·licituds encaminades a la seva certificació com a startups.

L’acreditació d’empresa emergent és a càrrec de l’Empresa Nacional d’Innovació, SME, SA (ENISA).

Ens agradaria tenir l’oportunitat d’assessorar-lo en aquest sentit sense cap compromís. A JDA us ajudarem amb tots els procediments i documentació necessària.

Contactem? contacto@jda.es

En vols saber més? Al següent enllaç tota la informació sobre el procés de certificació d’empresa emergent.

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Suscríbete a nuestra newsletter

Información básica sobre Protección de datos
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalidad: El envío de comunicaciones comerciales; Derechos: Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional; Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra página web: https://www.jda.es/contacto/.