Canvis a les bonificacions a la Seguretat Social per personal investigador

El govern ha aprovat una sèrie de canvis substancials en les bonificacions per personal investigador per incentivar la contractació de personal que realitzi projectes de R+D i innovació tecnològica a les empreses a partir de l’1 de setembre d’aquest any 2023.

Les bonificacions, a partir d’aquesta data, són aplicables únicament a contractacions de caràcter indefinit (noves o per canvi de contracte) i no hi ha la limitació del grup de cotització de l’1 al 4.

Prèviament, no existia un límit temporal, però amb aquest canvi, les bonificacions per personal investigador només es podran aplicar durant un màxim de 3 anys per persona.

Tot i que es mantindrà la bonificació del 40% al tram de contingències comunes que paga l’empresa, aquest percentatge es podrà incrementar en un 5% (acumulatiu) si es contracten joves menors de 30 anys i/o dones investigadores.

Se seguirà admetent que un 15% del temps del personal bonificat el pugui dedicar a altres tasques com ara formació, divulgació o similars i amb la novetat de la inclusió de la docència.

D’acord amb la Disposició Transitòria Primera del RDL 1/2023, aquesta nova normativa serà aplicable únicament als treballadors inclosos a la bonificació a partir de l’1 de setembre de 2023.

 

Ens agradaria tenir l’oportunitat d’explicar-vos els canvis en aquest incentiu sense cap compromís. A JDA us ajudarem amb tots els procediments i documentació necessària.

 

Contactem? contacto@jda.es

En vols saber més? Al següent enllaç tota la informació sobre les característiques principals respecte a l’aplicació d’aquestes bonificacions fins al 31 d’agost ia partir del 01 de setembre del 2023.

 

JDA/SFAIDejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Suscríbete a nuestra newsletter

Información básica sobre Protección de datos
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalidad: El envío de comunicaciones comerciales; Derechos: Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional; Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra página web: https://www.jda.es/contacto/.