El Suprem avala que els autònoms podran deduir-se els dinars de treball amb clients independentment de si hi ha o no acord comercial

La Sentència número 458/2021 de la Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Suprem considera que els autònoms podran deduir els àpats de treball que realitzin amb els seus clients independentment de si hi ha o no algun acord comercial. L’alt tribunal estima que ja no serà necessari acreditar un ingrés posterior de client per justificar aquestes despeses.

El canvi de paradigma en l’assimilació d’aquestes despeses es basa en la consideració que fa el Suprem sobre ells, i que situa ara sota el paraigua de que el seu objectiu és “aconseguir un millor resultat empresarial”. “Són deduïbles, per tant, aquelles despeses que sent donatius o liberalitats” -aquesta consideració era la que impedia que poguessin desgravar-se, “col·loquialment es coneixen com atencions a clients o a propi personal”. S’acaba, per tant, amb la necessitat requerida per Hisenda de presentar el justificant d’un ingrés per reconèixer la naturalesa laboral d’aquesta trobada. Des d’ara n’hi haurà prou, la presentació d’un missatge de text o per WhatsApp, un correu electrònic -en el qual es comuniqui a el client la voluntat d’acordar una reunió en forma de menjar, una trucada de telèfon, o amb demostrar que l’altra persona pertany a la cartera habitual de clients.

En la sentència, el Suprem entén que encara que els àpats de treball, els regals a clients o les despeses promocionals no busquen “un assoliment directa i immediata dels millors resultats”, per la seva pròpia naturalesa i característiques “persegueixen un resultat indirecte i de futur “. Raó per la qual poden correlacionar-se amb els ingressos. “L’atenció a client i proveïdors busca fonamentalment fidelitzar uns i altres de cara a el futur”, afegeix.

Tot i que des ATA (Associació de Treballadors Autònoms) no concreten si amb aquest canvi de normativa dels autònoms als quals no se’ls havia permès desgravar una sèrie de despeses per aquests conceptes poden reclamar de forma retroactiva, sí que ho consideren viable per a tots aquells que hagin recorregut judicialment les resolucions d’Hisenda i que encara es troben pendents de resolució.

Consulta la sentència aquí.

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"