En cas de sol·licitar la prestació per naixement de fill fraccionada podrà conèixer l’estat de la seva sol·licitud en línia

La TGSS comunica la possibilitat de consultar en línia l’estat de la prestació per naixement i cura del menor en cas de sol·licitar-la en períodes successius.

L’informem que al web de la Seguretat Social segons ha publicat en el seu apartat d’actualitat revista.seg-social.es, en cas d’haver sol·licitat el permís per naixement i cura del menor fraccionat en diversos períodes, els prestacionistes poden consultar l’estat de la sol·licitud d’aquests períodes successius a través del portal «La teva Seguretat Social».

Fa uns mesos, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) va ampliar el seu servei per sol·licitar telemàticament la prestació dels períodes successius de descans per naixement o cura del menor a través d’aquest portal. Ara, a més de sol·licitar-los podrà conèixer l’estat de la seva sol·licitud accedint a l’apartat «Les teves gestions», dins del portal. Una vegada dins, haurà de seleccionar la sol·licitud inicial i apareixerà la llista de períodes demanats.

Els estats possibles per a la consulta dels períodes successius de descans són:

  • Pendent de tràmit: període sol·licitat però no gestionat.
  • En tràmit: períodes sol·licitat i tramitat però no se n’ha iniciat el pagament.
  • En fase de pagament: s’està realitzant el pagament del període i no ha finalitzat.
  • Pagat: ha finalitzat el pagament del període.

Novetats per a 2021

A partir del 1 de gener de 2021 s’igualarà, per primera vegada, el permís per naixement i cura del menor per a tots dos progenitors que podran gaudir de 16 setmanes de prestació, convertint el nostre país en un dels més avançats del nostre entorn quant a l’equiparació d’aquest permís com succeeix en països com Suècia, Islàndia o Dinamarca.

Les 16 setmanes de permís per a tots dos progenitors es podran dividir de la següent manera:

  • 6 setmanes obligatòries, ininterrompudes i a jornada completa, posteriors al part (resolució judicial o decisió administrativa en el cas d’adopció). La mare biològica pot anticipar aquest període fins 4 setmanes abans de la data previsible del part
  • Les 10 setmanes restants es gaudiran en períodes setmanals, de forma acumulada o interrompuda, dins dels 12 mesos següents al part o bé de la resolució judicial o decisió administrativa en el cas d’adopció.

A més s’estableixen determinats supòsits d’ampliació d’aquest termini:

  • Ampliació en 1 setmana per cada progenitor per cada fill, a partir del segon, en cas de naixement, adopció o acolliment múltiples.
  • Ampliació en 1 setmana per cada progenitor en cas de discapacitat del fill.
  • Ampliació per part prematur i hospitalització (per un període superior a 7 dies) a continuació del part, fins a un màxim de 13 setmanes.

Pot conèixer pas a pas com sol·licitar la prestació, la documentació necessària i altres detalls en aquesta guia pràctica.

Per conèixer tots els detalls sobre les situacions protegides, beneficiaris, durada, requisits i altres qüestions faci clic en aquest enllaç.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.


JDA/SFAI Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L'enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.